dinsdag 5 februari 2008

Hoe houd je de jeugd van de straat?

DOOR SPORT

The Wave Sport & Healthclubs heeft een bijzonder jongeren programma ontwikkeld. Het is vooral bedoeld voor alle jeugd vanaf 11 t/m 15 jaar oud. Het gaat om meer dan bewegen alleen. De nadruk ligt op het sociale aspect.

Deze jongeren zijn immers een kwetsbare groep qua eetgewoontes, groei, gezondheid en beweging. De overgang van de basis- naar de middelbare school, maar ook de puberteit zorgen voor de nodige risico's. Vooral roken, drinken en snacken zijn een bekend probleem. Door jongeren op deze leeftijd al kennis te laten maken met deze takken van sport zoals spinning, streetdance en fitness en hoe goed het is om op een gezonde manier met je lijf bezig te zijn verklein je de kans dat de jeugd gaat rondhangen op straat. Ze worden zich er bewust van gemaakt dat sporten en met je lijf bezig zijn leuk is. Het moet als het ware een deel gaan worden van hun dagelijkse bezigheden.

Om te beginnen wordt er bij aanvang gestart met een algehele conditietest, inclusief wegen en het meten van het vetpercentage. In iedere les wordt er ook tussen neus en lippen geinformeerd naar wat er zoal gedronken en gegeten wordt. Dit om ook bewustwording te creeren over waar ze mee bezig zijn. Natuurlijk worden er ook tips meegegeven hoe men het anders en/ of beter kan doen, maar niet op een betweterige manier, want daar houdt de jeugd niet van, maar de instructeurs ook niet. Na 3 maanden wordt er weer een nieuwe test gedaan en zullen alle kinderen beloond worden voor hun inzet, enthousiasme en motivatie.

Het doel is duidelijk: Het is heel erg belangrijk om de jeugd een goed gevoel van lijf en leden mee te geven, zodat ze makkelijker door de 1e jaren van het middelbaar onderwijs en puberteit heen komen.

De inhoud van het jongeren programma:

Alle programma's zullen plaatsvinden onder begeleiding van een instructeur.

Op dinsdag is er STREETDANCE.

In de groepsleszaal zal er op verschillende dansstijlen op herkenbare muziek dansles gegeven worden. Van Hip Hop, Streetdance, Salsa etc. Niet alleen leuk maar ook zeker heel erg stoer waardoor het ook heel erg leuk is voor de mannen!
Het is niet alleen stoer maar ook een fantastische manier om lekker bezig te zijn en gelijk je conditie te verbeteren en je verbranding te optimaliseren.



Op woensdag is er SPINNING.

In de groepsleszaal fietsen op het ritme van de muziek. Waan jezelf in de bergen of in een sprint. Door de juiste verhouding van vertragen of versnellen, verzwaren (dus een hogere versnelling) of juist lekker uitfietsen is de spinningles een uitstekende manier om de verbranding op peil te houden of te verbeteren of om de conditie te verbeteren.



Op vrijdag is er FITNESS

In eerste instantie zal er begonnen worden met cardiotraining. Een ultieme manier om je verbranding op peil te houden of te verbeteren of om je conditie te verbeteren. Gaande weg zal er door circuittraining lichte spiertraining en lenigheid worden geoefend.

Cardio apparatuur: het is een promofilmpje van een merk maar het geeft wel de cardio goed weer.



Fitness apparatuur (Gelukkig gaat het er in het echt iets beter aan toe en ook verstandiger!!!!





Naast de sportactiviteiten bestaat er ook de mogelijkheid om een afspraak te maken met een dietiste van Dietcare. Zij geeft niet alleen voedingsadviezen over afvallen maar ook over gewichtstoename. De consulten kunnen worden vergoedt door de zorgverzekeraars.

Voor wie is dit nu eigenlijk bedoeld?

Zoals al eerder gezegd is dit speciale programma voor alle jeugd van 11 t/m 15 jaar oud. De kinderen worden met klem geadviseerd om 2 x per week deel te nemen maar 3 x mag natuurlijk ook. Ze mogen zelf kiezen waaraan ze mee willen doen. (Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de oudere jeugd niet welkom is, in tegenstelling zelfs! Alleen kunnen zij een persoonlijk toegespits sportprogramma samenstellen met de instructeur en hoeven ze niet meer te trainen in groepsverband.)

Ook zijn er speciale schoolprojecten gestart. Met kinderen van de middelbare school, maar ook met groep 8 van een aantal basisscholen. Het is de bedoeling om tegen een voordelig tarief kennis te nemen van 1 of meerdere sportprogramma's die worden aangeboden in het Jongerenprogramma (onder schooltijd). Met de hele klas of bijvoorbeeld heel groep 8. Scholen die hierin interesse hebben of ouders die dit een goed idee vinden voor de klas van hun kind kunnen kontakt opnemen met Sandra Schuin voor meer informatie. Haar telefoonnummer: 036-5327381


JONGELUI SCHRIJF JE IN EN HAVE A LOT OF FUN!!!!!


Voor meer vrijblijvende informatie kunt u kontakt opnemen met:

The Wave Sport & Healthclub
Dwangmolenstraat 8
Almere Buiten (naast tennisbaan, achter Doemere)
Tel: 036-5327381
Email: almere@the-wave.nl
WWW: www.the-wave.nl

Tevens kunt u zelf bij de Wave terecht voor:

Fitness

Steps
BodyStep
BodyShape
55+ in beweging
BodyJam
Buikspierkwartier
Ground Control Pilates
BodyPump
Indoor Cycling
BodyBalance

sauna
schoonheidssalon
senioren
fysiotherapie
kinderopvang
zonnebanken

Voor de kids hebben we ook:

dance aerobics
streetdance
judo