dinsdag 22 januari 2008

GOLF: Indoor of Outdoor?

GOLFEN

Wie kent het niet? Enorme veel groen met kortgeknipt gras, een bunker hier en daar, een heuveltje en wandelende groepjes mensen. Al dan niet zelf hun clubs dragend of slepend. Een heerlijke manier van ontspanning. Maar laten we eerlijk zijn je bent wel afhankelijk van het weer.

DAT HOEFT NIET MEER!

INDOOR GOLFCENTRUM ALMERE introduceert (je raad het al) indoor golfen in Almere.

Het gaat om 1200m2 golfplezier onder een dak. Er zijn kosten nog moeite bespaard om het buitengolf zo realistisch mogelijk te benaderen. Een spectaculair onderdeel zijn de 3 golfsimulatoren.

Hier kan men kiezen uit ruim 20 golfbanen waaronder de Kennemer in Zandvoort waar de Nederlandse kampioenschappen worden gespeeld. Zogauw men een keuze heeft gemaakt verschijnt er op het gigantische scherm de golfbaan. Voor wat betreft de Kennemer waan je je als speler in de duinen. Zogauw de golfbal is weggeslagen volgt er een complete analyse van de slag. Zo kan je dus je vaardigheden analyseren maar ook perfectioneren. Als speler kan je zien hoe de bal werkelijk geraakt is, wat er goed en ook minder goed is gegaan.

In de golfsimulator kunnen ook complete wedstrijden worden gespeeld, 18 holes in anderhalf. Naast deze 3 golfsimulatoren is er ook een complete driving-range, diverse oefengreens onder Nicklaus Design aangelegd en een heuse bunker. Op de greens kan heel erg goed het putten getraind worden. Het speciale kunstgras doet niet onder voor het echte gras op de buitenbanen.

Het centrum staat open voor ervaren maar ook zeker voor niet-ervaren golfers. Ervaren spelers kunnen trainen en wedstrijden spelen en onervaren spelers of mensen die het spel nog niet kennen kunnen op deze manier eenvoudig kennismaken met deze enorme populaire sport. Natuurlijk onder deskundige begeleiding.

INDOOR GOLFCENTRUM ALMERE biedt ook de mogelijkheid om het zakelijke met het sportieve te combineren door vergaderzalen aan te bieden maar ook golfclinics met daarbij een heerlijke lunch- of dinerbuffet.

Impressie INDOOR GOLFCENTRUM ALMERE



Indoor Golfcentrum Almere
Omroepweg 1
1324 KT ALMERE
Tel: 036-5464699
WWW: www.indoorgolfcentrumalmere.nl

BRON: SportIn Almere

OUTDOOR GOLFEN

Natuurlijk kan een outdoor golfclub in een natuurrijk gebied als Almere niet ontbreken en dat doet het dan ook niet. U kunt terecht bij de VERENIGING "Golfclub Almeerderhout".

De golfcourt is een uitdagende baan van 27-holes op ongeveer 120 hectare terrein. Het is gelegen in een bosgebied waar roofvogels, zwanen en eenden, klein wild, roofdieren en reeen hun domein hebben. De golfcourt is uitdagend vanwege de vele doglegs, de waterpartijen, de meer dan 113 bunkers en de onvoorspelbare wind.

De baan heeft een A-status waarbij de 27 holes zijn verdeeld in drie lussen (rood, geel en blauw) van 9-holes met ieder een par van 36 en een lengte van meer dan 3000 meter. De langste hole is blauw 2, met een lengte van 522 meter vanaf de men 's backtee.

Degenen die willen oefenen, kunnen terecht op een ruime driving-range met een grotendeels overdekte afslag, drie oefenbunkers, twee chipping greens en een putting green. Voor de beginner met GVB is er een volwaardige 9-holes par-3 baan aanwezig, waaronder ook een hole van ruim 150 meter.

Natuurlijk is er ook aan de innerlijke mens gedacht. Na het golfen of ervoor kan men in het clubhuis terecht bij het restaurant waar men van een heerlijke snack of volledige maaltijd kan genieten. Mooi weer? Dan is er een zonnig terras. Kleedruimtes zijn er ook en tevens is er een compleet ingerichte Proshop waar men door professionals geadviseerd wordt over alle benodigdheden voor de golfsport.

Door de enorme stijging van populariteit van de Golfsport heeft de Golfclub Almeerderhout een lange wachtlijst voor nieuwe leden.

Impressie GOLFSWINGS/ GOLFSLAGEN:



Vereniging Golfclub Almeerderhout
Watersnipweg 19-21
1341 AA ALMERE
Tel. Secretariaat: 036-5219132
WWW: www.almeerderhout.nl